top of page

 

Trenger du en uavhengig takst, eller rådgivning i forbindelse med salg av bolig eller boligtomt? Kanskje du går med planer om å refinansiere i forbindelse med å frigjøre kapital til oppussing eller for bedre betingelser på ditt boliglån, og lurer på hva bolig din er verdt? Da trenger banken en takst av en uavhengig aktør. Skal man bygge ny bolig (eller gå i gang med et stort renoveringsprosjekt), og i din forbindelse ha et byggelån, ønsker banken en forhåndstakst, samt en takst ved konvertering / ferdigstillelse av prosjekt.

En verditakst av bolig er nyttig i mange sammenhenger - også ved verdifordeling i forbindelse med generasjonsskifter som arv - og skifte av bo samlivsbrudd / skilsmisse og ved dødsfall.

 

Vår takstmann kan hjelpe deg med å gi råd og sette pris på dine verdier uansett formål for taksten, og har allsidig kompetanse innenfor verditaksering av boliger og omkringliggende fagfelt. Våre rapporter er i tråd med Norsk takst sine retningslinjer, og baserer seg på gjeldende bransjestandard.

Vi kan også tilby en uforpliktende, rimelige verdivurdering dersom du er usikker på om det har noe for seg å søke om refinansiering i banken; Herunder en hurtigvurdering, uten besiktigelse, på hva boligen kan være verdt i dagens marked. Du velger selv om du vil utvide til en full verditakst som kan benyttes som verdidokument opp mot banken og andre finansinstitusjoner. Selv om du har gjort en del med boligen din over en periode, så er det ikke nødvendigvis gitt at boligverdien har økt. Markedet kan ha endret seg i samme perioden - mindre press og etterspørsel i boligmarkedet, økt inflasjon, synkende boligpriser, lenger liggetid på objektene, færre budgivere i markedet, osv.

bottom of page